Txuma Sanchez

Txuma Sánchez va néixer a Ordizia (Guipuzkoa) en 1972. Es va llicenciar en Belles Arts a la Universitat de Barcelona. Ha impartit tallers de projectes en la Fundació Pilar i Joan Miró de Mallorca en el marc dels tallers Miró, en la facultat de Belles Arts de Barcelona i en el màster “Arquitectura, art i espai efímer” en la ETSAB (Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Barcelona). Actualment viu i treballa a Barcelona en projectes relacionats amb l'escultura, la fotografia i la instal·lació, així com tasques editorials i de critica d'art.
Destaquen en la seva trajectòria els projectes “Monumentalkippel”, “Cuidadjardin”, “Naturaleza Artificial” a la Fundació Pilar i Joan Miró de Mallorca becat per la mateixa institució en el 2000. També va obtenir una beca de residència de la Cancelleria Federal d'Àustria al 1998 i va guanyar el Primer Premi Pilar Juncosa al 1998.
He realitzat exposicions a Espanya, Itàlia, França, Àustria, Alemanya, Finlàndia, Índia, Quebec, Nord i Sud Amèrica. També té obres en col·leccions publiques com La Caja de Madrid (projecte “Generaciones”) o Artotek a Àustria.
    
El estil del Txuma sembla minimalista però el treball amb varies planxes pels fons demostra que la estètica no és tan senzilla. Els seus cors de tinta negra, contrasten amb la delicadesa i la poesia del fons. Aconsegueix uns negres perfectament uniformes i molt intensos, un repte complicat per qualsevol gravador.

Els preus van de 360 € a 400 €.