Sylvie Delphaut

La Sylvie va néixer a Tolosa al 1969. Segueix estudis en arts plàstiques a la Universitat de St. Étienne on estudia pintura, història de l'art, estètica i escultura. Ha exposat a Suïssa i té peces en varies galeries a França. Ha guanyat dos premis, un dels quals és el “Prix Jeunes Createurs des Ateliers d’Art de France”. Aquestes peces estan treballades “amb placa”, en un gres marro molt fosc. El gres es cou a 1150 i 1280 °C en un forn elèctric.
És la trobada amb el gres i aquesta "felicitat tàctil" que procura, com diu ella, que la Sylvie va trobar el seu camí en el art, obrint-li tot un nou món. Li agrada el fet que el cos és sempre l'intermediari entre l'esperit i la matèria en el procés de creació. És un material que permet sentir i que es va imposar a ella des de bon principi com el material que li corresponia.
Crea formes orgàniques i depurades, que de vegades s'assemblen a closques d'ou. Les seves formes esculturals estan animades per un ratlla que visita l'espai i hi camina, una línia que recorre tota la seva obra. Li agrada treballar sobre l'asimetria i el contrast tant de formes com de colors.