Maria Pujol

Maria neix a Barcelona al 1982. Es forma en gravat i en tècniques d'estampació a l'escola Superior d'Art i Disseny La Llotja de Barcelona, al conservatori de les Arts del Llibre. L'any 2004 obté la titulació de Tècnic Superior en Arts Plàstiques i Disseny en Gravat i Tècniques d'Estampació i dóna a terme les pràctiques d'empresa a finals de l'any 2005 treballant com estampadora al Taller de gravat "AGA" Amsterdams Grafish Atelier, a la ciutat d'Amsterdam. En tornar a Barcelona entra a formar part del Taller de Gravat Manera Negra.
    Funda al juny del 2010 el col·lectiu d'Obra Gràfica IMPRESSIONS on gestiona l'obra de 10 artistes residents a la ciutat de Barcelona. És en aquest moment quan també assumeix el comissariat i la gestió de l'organització d'exposicions d'Obra Gràfica.
    Al març de 2012 rep la Beca de residència artística a IFITRY, el “Centre d'Art Contemporain d'Essaouira” al Marroc i del 15 al 30 de juny la seva obra està seleccionada i exposada a la 1era Biennal Internacional de Casablanca (Marroc).
    Actualment dirigeix i coordina els cursos formatius del taller de gravat Manera Negra i compagina la docència amb la creació de llibres d'artista i edició d'obra gràfica per a altres artistes.
    L'obra de Maria Pujol es troba en els fons de la BNE Biblioteca Nacional d'Espanya (Madrid), Galeria Xibau (Menorca), Galeria VidrArt (Menorca), Galeria Setba (Barcelona), Museu Centre d'Art Contemporain d'Essaouira (Marroc) i al Centre Internacional de Gravat Xalubínia (Menorca).
      

 

També té obres en col·leccions particulars a Canadà, Malàisia, Austràlia i Paris. Ha fet moltes exposicions a Barcelona però també ha exposat a Girona, Gijón, Astúries, Menorca, Madrid i Itàlia, França, Soho (New York) i Tòquio.
Ha rebut diversos premis dels quals el 3r Premi per al millor Llibre d'Artista de la II Biennale Internazionale del Llibre d'Artista, Treviso, Regione Veneto, amb el Llibre “Anatomia d'una Ombra", atorgat al 2013.

Els preus van de 85 € a 1,300 €.