Macu Jordá

Inmaculada Jordá Frasquet

  La Macu va néixer a Cocentaina (Alacant) al 1965. Va estudiar a l’Escola de Belles Arts d’Alcoi i a l’Escola d’Arts i Oficis d’Alcoi on obté el Títol en Disseny Gràfic. També cursa estudis de Procediments Pictòrics i Tècniques Murals a l’Escola d’Arts Aplicades i Oficis Artístics « Llotja» (Barcelona), obtenint la Graduació en Pintura Mural.
Va impartir classes de dibuix i pintura i realitzà dissenys tèxtils mostrats en la Fira Tèxtil de València. Ha obtingut varis premis per la seva obra a Espanya i realitzà obres murals i encàrrecs públics i privats.

Ha exposat a Espanya (Alcoi, Barcelona, Blanes, Cardedeu, Cocentaina, Mataró, Sant Pol de Mar, Vilassar de Dalt i de Mar, Girona, Figueres) i al Japó (Johetsu-Niigata i Shimada-Shizuoka). La seva obra pictòrica està distribuïda en col·leccions privades per Espanya, França, Itàlia, Alemanya, Portugal, Florida i Japó.

La Macu pinta cossos nus o vestits amb teles blanques i vaporoses com si fossin muses de l'Antiguitat. A vegades solament pinta fragments o repeteix una part del cos donant una dinàmica i una nova dimensió a un tema intemporal.

        
    

Els fons plans permeten fer ressaltar la riquesa de la forma, dels detalls i dels colors que fan que aquests cossos vibrin de vida. Si transcendim el talent obvi de la Macu i mirem mes enllà, podem trobar en les seves obres tan poesia i tendresa com tensió i misteri.