Léon Serre

Léon va néixer a Montpellier al 1939. Va estudiar Belles Arts a Perpinyà, a Tolosa i a Paris i també va seguir la carrera d'arquitecte-decorador. Va treballar com a decorador als grans magatzems Printemps a Paris i desprès va ser president de l'escola d'Art i de Comunicació de Pau durant 10 anys. Ha guanyat varis primers premis i ha fet varies exposicions majoritàriament a França i sobretot a Paris. Va obrir el seu taller de ceramista a Pau al 1981.
Des de fa uns 10 anys, s'interessa per tot el que té a veure amb les tècniques de cuites primitives. Cou les seves peces en un pou d'un metre per 2 i d'una profunditat d'entre 50 cm i 80cm. Aquest tècnica de cuita i de fumatge, el “pit-firing”, dona a les seves peces una varietat de textures i de colors en part aconseguits gràcies als sals de carbonat.     
 

Per alimentar el tipi de fusta, el Léon utilitza serrí principalment però també fulles, entre els quals  disposa les peces. La cocció pot durar entre 8 i 10 hores i pot arribar a entre 1050º i 1100º.

Les seves ceràmiques tenen un aspecte ètnic però la barreja de colors iridescents, que recorden les bombolles de sabó de la nostra infància, donen un refinament a les peces aparentment fosques. Li agrada el contrast entre el tacte rugós i cru del suport i les onades nacrades i lluminoses que recorren les peces.

Els preus van de 150 € a 1000 €.