Kima Guitart

La Kima va néixer a Barcelona al 1947. Es una artista, dissenyadora i artesana qui des de sempre ha sentit fascinació pels teixits, especialment per tot el que li evoca la seda... països llunyans, llegendes, rituals misteriosos, ciutats mítiques... Per la seva investigació tèxtil ha viatjat a Mali, Burkina Fasso, Costa de Marfil, Kyoto, Taos, Malàisia i Borneo.

Es va enamorar de la seda i va començar a pintar-la l'any 1971.  Es va formar aprenent les rígides tècniques tradicionals xineses i japoneses de pintura sobre seda per poder-les transgredir i adquirir un llenguatge simbòlic i gestual propi.
No segueix cap tendència o moda tant pel que fa a complements com a d’indumentària o les sedes murals.

Se sent hereva dels qui abans que ella van treballar per incorporar el concepte de "bellesa" a la vida quotidiana.

De l'any 2000 a 2005 va impartir un seminari de pintura sobre seda per al Màster: Arquitectura, art i espai efímer a la UPC- Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Barcelona.

Ha obtingut varis premis, per exemple Finalista Premio Nacional de Artesania 2012, Madrid; Finalista "Millor disseny de l'any 2012"- A FAD, Barcelona; Medalla Mestre Artesà 2010 atorgat per la Generalitat de Catalunya, Barcelona.

Pinta peces úniques però també fa series estampades perquè siguin mes assequibles i puguin tenir una difusió mes amplia.
També ha dissenyat la tapisseria d'un teatre, el vestit de la Musa del Carnestoltes de Madrid, un de princesa per a OukaLele, catifes, teixits, cristalleries, vaixelles i els vestits de la cerimònia de l'arribada de l'Entorxa Olímpica a Empúries en el 92 entre moltes altres coses!

     

 

  Ha fet exposicions personals i col·lectives de sedes murals a diverses galeries d'art d'Europa, Estats Units i Japó.

Ha tingut desfilades i exposicions de indumentària a Barcelona, Madrid, Lleida, Berlín, Cambridge, San Francisco, Santa Fe de Nuevo Mejico i Tokio.

Té obra en museus i col·leccions privades com el Centre de Documentació i Museu Tèxtil de Terrassa, Museu de l'Estampació de Premià de Mar, Museu Tèxtil i de la Indumentària de Barcelona, Col·lecció d´art de la Fundació "la Caixa" de Barcelona, Col·lecció d'art del diari AVUI a Barcelona, Col·lecció privada Isabel Pastor a Madrid, Col·lecció tèxtil Antoni de Montpalau a Sabadell i Museu de Valls.