Julie Vermeille

La Julie va néixer a Chantilly al 1981. Va estudiar un “BTEC Foundation Degree” d'Art i Disseny en el London College of Printing i es va graduar al 2004 d'un BA (Hons) en Il·lustració a Camberwell College of Arts.

Ha exposat a Londres (diversos llocs), a Edimburg (Studio One Gallery), a París (Le Bon Marché i La Bellevilloise) i a Hong Kong (Times Square). Viu a Londres i fa part de la xarxa Craft Central Designer des de 2007.

A més d'haver produït els seus propis llibres enquadernats a mà, ha treballat en encàrrecs privats. Ha il·lustrat contes infantils i ha col·laborat en revistes com Creaturemag i The New Fairytale Magazine.
 
La seva obra ha estat publicada en un llibre Fil Rouge Press "Fashion Maths", en un llibre Gengko Press "Merge (Emerging Talents)" i en "Stitching Pictures" una publicació A&C Black, Bloomsbuy.
    
  El treball de la Julie es basa en dibuixos amb tinta. Explica: "M'agrada la fluïdesa del medi, les sorpreses que vénen de les formes posades en el paper; m'agrada la idea de que les coses puguin succeir una mica per casualitat".
Es basa molt en teles estampades, que li inspiren els elements florals i vegetals de les seves imatges. Tenen la qualitat tranquil·litzadora de la infància, així com una dimensió folklòrica important, sovint han estat creats des del punt de vista d'una cultura particular o d'un col·lectiu de persones.
La Julie també utilitza el fil en la seva obra, com a símbol del temps, de les relacions entre un espai i un altre, la proximitat, l'estretor, així com els trencaments i els nusos.

Ha treballat en una sèrie de llibres basada en els contes de fades, que tracta de l'ambigüitat de dos mons: el dels nens i el dels adults. Diu: " [...] contes per a nens, però amb significats molt mes foscos i ocults, que ajuden al procés de creixement, si es que hem de créixer...”. I afegeix: "M'inspiro dels llibres per a nens per la seva creativitat, la seva llibertat de formes, materials, textures i formats".

La Julie vol deixar que les formes i els espais "respirin" sense sobrecarregar l'espectador amb una guia de com mirar la obra o el llibre. Els dibuixos han de ser suficients per suggerir una narrativa.

    

 

Els preus van de 250 € a 280 €.