José Hernandez

(Tànger 1944 - Malaga 2013)

José Hernandez alterna els seus estudis entre el Institut Espanyol i l'Escola Francesa de Tànger. S'interessa per les matemàtiques i el esport. Li agrada fer maratons i dibuixa incansablement. Dibuixa natures mortes principalment però després comença a experimentar amb diferents tècniques de pintura a l'oli i aquarel·la, abans d'iniciar-se al gravat al 1967.

Exhibeix els seus primers treballs a la Librairie des Colonnes a Tànger al 1962. En 1964 s'instal·la a Madrid però des de 1980 comparteix la residencia i el taller entre Madrid i Malaga. Es també a Madrid que va tenir la seva primera exposició  individual en 1966 en la Galería Edurne. Des de aquest mateix any ha tingut nombroses exposicions individuals i col·lectives a Europa, Rússia, Nova Zelanda, Japó, Mèxic i Nord i Sud Amèrica… Les seves obres es troben en col·leccions publiques i museus per tota Europa i Nord i Sud Amèrica.

    

En 1967 va publicar els seus primers aiguaforts i litografies i després va produir  nombrosos llibres en col·laboració amb escriptors i poetes. Des de 1974 ha col·laborat en varis projectes teatrals com a dissenyador d'escenari i de vestuari per obres tant clàssiques como contemporànies.

Rep el Premio Nacional de Bellas Artes en 1981. Actualment, es membre de la Real Academia de Bellas Artes de San Fernando en Madrid, membre d'Honor de la Real Academia de Bellas Artes de Santa Isabel de Hungria de Sevilla i es membre titular de la Acadèmia Europea de les Ciències, les Lletres i les Belles Arts de París

Les obres de Hernandez presenten un virtuosisme tècnic sense igual. Treballa els negres amb tan detall que en adonem de la riquesa I els matisos que pot tenir una escala de grisos. Excel·leix en aquesta disciplina i demostra un imaginari, una paciència i una passió sense limites.

El tema d'algunes obres pot ser una mica inquietant però fascinen i el grau de detall es tal que el espectador s'apropa com per endinsar-se en la obra.

 

Els preus van de 150 € a 750 €.