Jordi Marcet i Rosa Vila-Abadal

  El Jordi va néixer a Barcelona al 1949 i va cursar estudis de Ceràmica a l'escola Massana.
La Rosa va néixer a Barcelona al 1950 i va cursar estudis de Disseny a l'escola Eina.
Del 1967 al 1969 treballen als tallers dels ceramistes Jordi Aguadé i Jordi Ancil.
Al 1969 conjuntament amb el ceramista Xavier Bulbena funden el taller "L'Au Cal·ligràfica" i comencen a treballar el gres i el disseny de peces d'ús quotidià.
Al 1973 funden amb tres ceramistes, Xavier Bulbena, Mercè Planas i Jordi Soler, el taller "Am Terrissaires", on treballen sobre les formes i la tècnica de la ceràmica popular catalana.

Uns anys desprès, al 1977 funden l'actual taller de ceràmica "Quart Creixent" continuant amb la tècnica del gres i dedicant especial atenció al disseny de peces utilitàries.
Més endavant, del 2000 fins al 2002, conjuntament amb els ceramistes Jordi Soler, Mercè Planas i Camil·la Perez, van crear l'espai-botiga Bol a Barcelona.
Van dissenyar i elaborar peces especials per la botiga del Museu de Lleida, per la botiga del Museu Episcopal de Vic, per a "Interio" (Zutphen, Holanda), complements de servei de taula per a Gourmet Paradis (Barcelona), una col·lecció de gerros d'Ikebana per Masakazu Kobayashi (Kyoto-Japó), vaixelles especials conjuntament amb el ceramista Michico Kobayashi per a l'empresa Yamashita S.A. (Barcelona), i complements de cuina per a Pro Forma (Florència, Itàlia).

    

Son col·laboradors amb la botiga de la Maison de la Catalogne (Paris) i amb "Stagulum", empresa de disseny i d'artesania.

Van ser membres del jurat de la Primera Biennal de Ceràmica del Vendrell (Tarragona).

Van dissenyar i realitzar els trofeus dels premis del Festival del Riu de vídeo & cinema per NordProjectes.
Son mestres artesans Ceramistes, títol atorgat per la Generalitat de Catalunya en reconeixement al treball en aquesta especialitat.

Han fet exposicions individuals arreu d'Espanya, Holanda, Brasil, etc i exposicions col·lectives a Taiwan, Japó, França, Holanda, Anglaterra, Àustria, Corea, Veneçuela, Suècia i Bèlgica.

Tenen obra en museus i col·leccions públiques com el Museu Grassi de Leipzin (Alemanya), al Nakatomi Museum of Contemporary Fine Craft (Japó), i al Handelsbankens Konstförening, Stockholm (Suècia).

També tenen obra en col·leccions privades a Holanda, Àustria, Bèlgica, França, Amèrica del Nord, Suïssa, Brasil, Anglaterra, Suècia i Espanya.

 

Els preus van de 600 € a 20,000 €.