Jordi Casamajor

El Jordi va néixer a Andorra al1971. És llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona i actualment viu i treballa a Andorra. Combina el seu treball d'escultor en el seu taller amb la docència.

Ha guanyat varis premis d'escultura i destaca en el seu treball amb el ferro.
Ha exposat a diversos centres i galeries d'art i té obra a Paris, Barcelona, Palma de Mallorca, Vitòria, Katmandu. Té obra pública i monumental realitzada al Principat d'Andorra.

El conjunt de l'obra que ha anat creant a traves dels anys, està íntimament relacionat i s'inspira en antigues creences populars, el substrat etnològic i la voluntat de recreació i pervivència d'un món i estètica arrelats en el primitivisme i el simbolisme.

Es veu especialment en aquestes escultures, on treballa la cera mica i el policromat, una tècnica molt utilitzada en les civilitzacions antigues però que encara es troba avui en dia. Té un aspecte natural, nu sense esmaltar, sense artifici.

El Jordi ens endinsa en un mon oblidat d'éssers fantàstics, de deesses, unicorns i centaures, que ens recorden un passat rupestre, com unes ombres en una caverna, les ombres de les histories dels nostres orígens ... les nostres ombres.