Jin Eui Kim

El Jin va néixer a Gwangju (Corea del Sud) al 1977. Va fer una llicenciatura en Arts Contemporànies (Ceràmica) a la Universitat de Tasmània (Austràlia). Desprès, va fer un Master en ceràmica en la “Cardiff School of Art and Design” i finalment un doctorat en Ceràmica en la mateixa escola .
Té treballs en col·leccions públiques com al “National Museum of Wales” a Cardiff. Ha guanyat diversos premis i ha tingut nombroses exposicions a Corea del Sud, Austràlia i diversos llocs a Gal·les i Anglaterra,  per exemple, en el “Royal College of Art” de Londres. També ha exposat als Països Baixos, als EUA i a França.
És un artista ceramista i crea la major part de les seves obres amb el torn. Aplica divuit tons de engalbes sobre la superfície amb un pinzell. Els divuit tons van des del blanc lluminós fins a un gris molt fosc, gairebé negre. Els tons es realitzen mitjançant l'addició de colorant negre a l'engalbe bàsic.

Explora els efectes òptics il·lusoris, comunament experimentats en el camp del 2D, especialment les pintures Op Art en blanc i negre. Aquests fenòmens el van portar a qüestionar per què ocorre i què passaria si aquestes s'apliquessin sobre obres d'art en ceràmica tridimensionals.

Les seves obres són una investigació sobre com la percepció de formes ceràmiques tridimensionals pot ser manipulada per l'aplicació de varies franges en les seves superfícies. Depenent de la disposició d'una serie de franges tonals, l'ús de gradients en l'amplada, l'interval o del to i el contrast, fenòmens espacials il·lusoris poden aparèixer i per tant influir significativament en les formes tridimensionals reals.