Ian Sharp

(1948 Anglaterra – 2014 Andorra)

El Ian va néixer a Anglaterra al 1948 i va seguir una formació de pilot d’helicòpters. Quan estudiava Ergonomia per una feina de pilot de prova, un conferenciant el va marcar dient que fins i tot les coses més complicades sorgeixen de preceptes senzills. Llavors va decidir passar menys temps sobrevolant les coses per passar més temps fabricant-les, primer una casa, desprès mobiliari. Ràpidament la aviació va esdevenir una feina temporal però la necessitat de viatjar que implicava, el va permetre descobrir com la gent de diferents països i diferents cultures solucionaven la eterna pregunta “On fiquem totes les nostres coses!”

Visites a tallers locals i a museus d'etnografia van proveir algunes respostes. Finalment va deixar de pilotar al 1993 per dedicar-se a temps ple a fabricar mobiliari. En la seva obra es veuen les influències de la Aviació (la precisió), la Ergonomia (els mobles funcionen) i el Viatge (la gran varietat d’influències estilístiques). El fet de ser autodidacta fa que sigui obert a barrejar diferents disciplines; combina la modernitat i la tradició, tant en tècniques com en materials.

Crea dissenys originals i contemporanis amb línies elegants, utilitzant tècniques de construcció de mobiliari tradicionals junt amb tècniques aeronàutiques. Sempre treballa amb fustes dures però hi incorpora materials moderns com la fibra de carbó i materials oblidats com les pedres i els metalls preciosos.

     

El seu lema és “Siguis curiós”.