Hilde Segers

Hilde va néixer a Anvers, Bèlgica, al 1963. Va estudiar a l'acadèmia de la ceràmica a Anvers (Hoboken) del 1997 al 2001, amb Hugo Rabaey i Lut Aerts. Al 2002 va començar la seva pròpia producció de ceràmica en paral·lel amb la seva professió de mestra en una escola alternativa. Va experimentar amb el “fumatge” i va descobrir el seu amor pel foc i per la cuita primitiva. Així que al 2005 va començar a vendre el seu treball a la galeria "Kunst en co" amb Lut Brackx a Anvers (Bèlgica).
Després, des del 2006, va començar a vendre a botigues a Anvers, Gant i Louvain (Bèlgica) i va fer mercats de ceràmica a Boom i Wachtebeke (Bèlgica). Va assistir a cursos i conferències sobre la ceràmica a tota Bèlgica amb Françoise Busin, Patty Wauters, Ivo Nijs i Helen Schell.
Al 2007 va fer unes pràctiques en escultura amb Jaak Hillen també a Bèlgica. L'estiu del mateix any, va començar a treballar a temps complet com a ceramista. Va fer diversos mercats de ceràmica i d'art a Louveigné, Wachtebeke, Leopoldsburg, Ekeren, Anvers (Bèlgica), Goes (Països Baixos), Argentona (Espanya), St Girons, Mirepoix i Saint Girons (França).
Té obres en diverses galeries i botigues a Anvers, Gant, Bruges (Bèlgica), Tolosa, Carcassona, Limoges, Figeac (França) i realitza exposicions a Anvers (Bèlgica), St Girons, St Lizier, Foix, Tolosa (França ) i Andorra.

Al juliol de 2009 es va instal·lar als Pirineus francesos.

    

Durant els seus viatges a Grècia, a Portugal, Malawi, Moçambic, Birmània i Sri Lanka, sempre ha buscat ceramistes que utilitzen la cuita primitiva.
Treballa la ceràmica amb el “fumatge”, treballa la argila, el gres i la porcellana; en fa figures, bols, plats, pedres ... De vegades textos i fotografies les recorren.
S'inspira de la natura, de les relacions humanes, de la fragilitat de la vida i fins i tot de l'humor ... La tècnica que utilitza deixa lliure curs a la seva expressió en el seu estat més pur. No hi ha decoració supèrflua. Tot està en la subtilesa, en el detall, en la senzillesa. També li encanta el món de la música, del teatre, de la dansa ... Té una curiositat per totes les formes d'expressió en la que l'ésser humà pot vessar els seus pensaments i sentiments.

Totes les seves peces expliquen la seva pròpia història ...

"És l'objectiu de l'artista modern de donar paraules a la seva visió interna de l'home, al segon pla espiritual de la vida i del món." Carl Jung.

 

Els preus van de 52 € a 1,500 €.