Ester Pedescoll

La Ester va néixer a Escaldes-Engordany, Andorra, al 1979. Es va llicenciar en Belles Arts l’any 2004 per la Universitat de Barcelona i té el diploma d'Arts Aplicades a l'Escultura de l'escola Massana (Barcelona). Actualment complementa els seus estudis d’art amb els de joieria a l’Escola Can Batlló de Barcelona, ciutat on desenvolupa la seva activitat creativa.
El seu treball ha estat reconegut a Andorra al “XV Cartell de Premis Arts Andorra”, als “Premis Sergi Mas” i a l'exposició individual a l'espai d'exposició Artèria, però també a fora al certamen "De l’Art de l’Esport, Propostes d’Art" a les instal·lacions Bernat Picornell de Barcelona. Compta amb obra en el fons permanent de la col·lecció d’art de la Fundació Vila Casas que promou els "Premis d’Escultura Contemporània de Palafrugell" dels quals ha estat finalista en diverses edicions. També ha tingut encàrrecs com la realització i la instal·lació de l'escultura "Mitra i Bàcul" en homenatge a Monsenyor Joan Martí i Alanís per al col·legi Sant Ermengol d'Andorra.      

Amb una formació de taller l’Ester presenta una feina acurada i minuciosa on la repetició de diferents estrats genera formes harmòniques basades en elements naturals.
Les tècniques emprades són variades, des de la talla en fusta o la forja del ferro en fred al treball de la fusta per motlles. Les planxes de ferro o fusta es corben i s’encaixen generant elements de protecció resistents a les agressions externes.
La introducció de materials característics de l’orfebreria  com la plata o el llautó li permeten realitzar peces de petit format concebudes directament a la taula de joier.
Però lluny de tractar-se d’una obra purament tècnica l’escultora ens endinsa en un món personal i íntim, ple de referències a l’experiència humana, al creixement, als canvis, a l'auto-protecció, en definitiva la imatge pública enfrontada al que realment som.

Els preus van de 700 € a 2200 €.