Eric Rossell Vela

Eric va néixer a Andorra al 1988.
Va fer un grau superior en fotografia i creació digital a la Universitat Politècnica de Catalunya l’any 2010 i té el Diploma Nacional D’Arts Plàstiques a l’Escola Superior de Belles Arts de Montpellier, especialitat fotografia, serigrafia i vídeo (2013).

Ja va tenir una exposició solo a Andorra,“Geometria emotiva”, una mostra fotogràfica per Artèria a la Sala d’exposicions del centre cultural La Llacuna l’any 2009.

També va participar en varies col·lectives com “La Nocturne du musée Fabre”, exposició d’estudiants d’Art de Montpellier durant un més al museu Fabre al 2013; “Buzz#4,”projecte d’exposició d’art digital amb alumnes de l’escola superior d’arquitectura i de Belles Arts a la galeria Aperto al 2013 (Montpellier); “ Visions urbanes”  al Centre d’art Can Patalarga a Vic al 2010; CITM JAZZ FEST era una exposició del reportatge fotogràfic del Festival de Jazz de Terrassa l’any 2010; i “Abstracció geomètrica” a la Galeria “La rueda” de Barcelona al 2009.

    

Aquesta és una sèrie realitzada durant un viatge a Bèlgica i als Països-baixos, amb una càmera analògica amb pel·lícula en blanc i negre i posteriorment digitalitzada per presentar-la en una impressió en suport d'alumini.

L’arquitectura i la geometria formen part d’un dels seus interessos per la fotografia. Observant els edificis que té al voltant, fa una lectura gràfica del seu contingut per extreure’n les figures geomètriques més bàsiques. Són aquestes formes que defineixen l’arquitectura contemporània, basada en la simplicitat.

En altres sèries com Geometria Emotiva, el seu primer treball sobre els detalls geomètrics de l’arquitectura de la ciutat de Barcelona, es va focalitzar en les façanes d’edificis modernistes que contrasten amb les de noves construccions totalment contemporànies. Observant el conjunt, o el detall d’aquestes, en resulta l’evolució de l’estètica de cada estil.

Justament durant l’estada en el nord d’Europa, es va adonar de la presència de grans edificis construïts a finals de segle XX, que il·lustraven perfectament la noció de geometria simplista aplicada a l’arquitectura. Aquelles formes es multiplicaven i va sentir la necessitat d’utilitzar la seva càmera per extreure-les de la seva funcionalitat.

La fotografia és una eina d’expressió molt potent, i en aquest cas simplement mostra composicions gràfiques, inspirades del moviment d’abstracció geomètrica. La linealització de les figures elementals de la geometria per a la construcció d’un discurs abstracte. L’estructura d’una composició que cerca l’equilibri i l’elegància.

      

Els preus van de 210 € a  €.