Eduard Comellas

  Eduard va néixer a Barcelona al 1967. Va iniciar la seva carrera de fotògraf fa 25 anys com a ajudant d'il·luminació en el mon de la moda i la publicitat i desprès sis anys com ajudant de fotògraf a l'estudi Miquel Ribot de Barcelona. 

Aviat va obrir-se pas al carrer de mà del reportatge i del foto-periodisme treballant per El Periòdic d'Andorra, El Periódico de Catalunya, Avui, El Mundo de los Pirineos, Pyrenees Magazine, El Pais, El Mundo, ...

Paral·lelament, la seva obra personal passa per vàries etapes, essent el reportatge la més prolífica, però d'un temps ençà l'Eduard redescobreix l’essència de la llum i les textures en les seves fotografies.

Des de 1997 viu i treballa a Andorra. Actualment combina la docència (Escola d'Art del comú d'Ordino) amb reportatges i imatge corporativa d'institucions, entitats bancàries, parapúbliques, empreses vàries, hotels, restaurants, ...

    

Beu de les fonts de la fotografia americana dels 60 i 70 amb autors com Stephen Shore, William Eggleston, Lee Friedlander, Robert Adams o Joel Meyerowitz i, per sobre de tot, Robert Frank.

Solució Salina es pot contemplar com una obra general o desfragmentar-la imatge per imatge; son fotografies fetes en llarga exposició que permeten detectar el moviment i l'adaptació de l'aigua en el seu contenidor terrestre. Eduard capta l'essència de la matèria, l'essència de la vida en aquestes instantànies; el procés físic del líquid en el seu paper més amniòtic del desenvolupament de la vida.

Solució Salina és l'origen de la nova etapa de l'Eduard en la insistent recerca de captar l'home a través del seu entorn.