Alex Añó Fröhlich

El Alex va néixer a Barcelona al 1972. Des del 1992, any en el qual va iniciar la seva presa de contacte amb el vidre, ha anat explorant les diferents tècniques amb què es pot treballar. S’especialitza en l’Escola Massana de Barcelona en Gravat de Vidre a la Mola i després amplia els seus estudis en diferents institucions com la Fundació Centre del Vidre de Barcelona, Cerfav de Vannes-le-Châtel (França) o bé La Granja Fundación Centro Nacional del Vidrio (Segovia).

D’aquesta manera entra en contacte amb altres tècniques com la talla, el vidre bufat o el “fusing”. Durant aquest temps alterno la participació en exposicions col·lectives en espais com la Galeria Montcada Tallers i l’Espai Vidre de Barcelona, la Galerie Workshop de Berlín o la Galeria Art-o-nivo de Bruges amb la feina en tallers o indústries com Grau Glass, Regiopistrina o J.Castrillo.

A partir del 2000, i després d'entrar en contacte amb la tècnica del vidre bufat amb bufador, decideix engegar un projecte que li permet dissenyar, produir i distribuir les seves pròpies peces. En el 2001 perfecciona el seu coneixement d'aquesta tècnica estudiant en el taller de Franz Winkelkote a Alemanya. En 2005 dissenya i produeix la seva primera col·lecció. Actualment comparteix botiga i taller al Poble Espanyol amb Katsue Kusumi.

En les seves peces hi ha una barreja d'inspiració personal i de tècnica tradicional que resulta en una estètica única i molt actual. Son peces molt lleugeres i fines que demostra el nivell de destresa que domina el Alex a l'hora de bufar el vidre. La originalitat i la modernitat de les peces resideix també en el toc de color que sempre contrasta amb el vidre transparent.

    
A vegades treballa amb la seva parella i l'encreuament de les dues disciplines, el vidre del Alex i la ceràmica de la Katsue, dona lloc a unes peces de disseny molt originals però alhora funcionals.