Alain Steinmetz

Alain va néixer al 1950 a Alsace. Segueix estudis de medicina a Estrasburg , on s'instal·la com a metge de capçalera des de 1981 fins al 2002. Descobreix el vidre gracies al seu amic Maurice Dusapin, col·leccionista de vidre antic i contemporani que l'inicia en el món dels vidriers. Debuta la seva formació de vidre bufat al 1998 a Réclainville amb el Patrick Lepage, i després al 1999 amb el Allain Guillot molt de temps formador al CERFAV (centre de vidre europeu) i Millor Obrer de França. Al 1998 munta el seu propi taller construint ell mateix tot el material necessari.

El vidre està en un forn de fusió calentat permanentment a 1350º, fa una primera «collida» de vidre transparent, hi afegeix la decoració «intercalat» i fa una segona «collida» de vidre transparent. Després bufa el vidre i la forma a mà, sense motlle, aïllat de la peça incandescent solament amb papers de diari molls. La peça torna a baixar a temperatura ambient gracies a una corba de refredament que disminueix de 20º per hora que elimina les tensions internes i  garanteix la durabilitat de la peça.

Té una bufada mesurada i creadora. Cada peça és un desafiament, però a cada vegada arriba a capturar la bellesa de la llum i de la transparència. Amb la col·lecció «iroises» sembla haver atrapat a joies colorades en un embolcall de vidre i la seva col·lecció «nàutil» transcriu els grafismes d'un món marí.

      

Els preus van de 250 a 750 €.